mandag 16. desember 2013

Førjulstiden på Nøtteliten

Vi har hatt noen flotte førjuladager på småbarnsavdelingen Nøtteliten. Barna har fått bakt serinakaker og rundstykker, og så har de fått limt på filt på en fyrstikkeske. Vi har hatt stor fokus på ro, kos og adventssamling. I likhet med avdelingene på hovedhuset Barnas Hus har ikke barna produsert så mye. Store deler av dagen går til spising og soving, og vi har prioritert å vært ute når været ikke har vært for kaldt.

Onsdag 4. desember bakte vi serinakaker. Vi lagde langbord på avdelingen, og alle barna fikk bake sammen. Barna fikk utdelt litt og litt deig og en gaffel. Noe deig gikk rett i munnen, men noe kom på bakebrettet og ble stekt. Kakene får barna med seg hjem når de tar juleferie.


 Konsentrert liten baker





Onsdag 11. desember bakte vi rundstykker i anledning foreldrefrokosten dagen etter. Vi har ikke bakt mye i høst, men det er moro å se hvor fort barna lærer hvordan de skal rulle ut bollen.


 Her rulles det 

Lek må vi selvsagt legge til rette for. Her leker noen barn etter at foreldrefrosten er slutt. Tusen takk til alle foreldrene som tok seg tid til å komme på frokosten. Det setter vi stor pris på.




Torsdag 12. desember hadde vi nissefest. Noen barn var utkledd som nisser, og ventet spent på om nissen ville dukke opp.

Ser man godt etter, mellom stjernene i vinduet, ser vi nissefar som er på vei ned bakken. Barna fulgte spent med og var overraskende engasjerte.

Nissen la fra seg en sekk utenfor døra, og barna sprang i gangen for å se hva som var oppi sekken.



I sekken var det nissepakker til alle sammen, en rosineske og to pepperkaker. Barna satt i sofaen og spiste og koste seg. Senere spiste vi grøt til lunsj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar