mandag 9. desember 2013

Førjulstid

Nå er vi godt i gang med desember måned og vi har hatt noen adventsaktiviteter. På Bjørnehiet har vi i år musevisa som adventskalender, slik som de har på Nøtteliten. Hver dag har vi adventsstund. Vi trekker vi en "leder". Lederen får henge opp noe i musehullet, f.eks. en musefelle, musebestemora. Vi synger versene på musevisa og snakker om hva vi har sunget, hva vi har i musehullet å hva som mangler i forhold til sangen. Vi synger flere og flere vers ettersom det nærmer seg julaften. Det blir mer og mer inni musehullet ettersom dagene går. Lederen får også tenne adventslys, henge opp hjerte,stjerne eller måne vinduet og velge julesanger. 



Gjennom arbeid med kommunikasjon, språk og tekst skal barnehagen bidra til at barna blir kjent med bøker, sanger, bilder, media m.m. (R11 3,1)

Vi har også hatt noen formingsaktiviteter. Målet er ikke at barna skal produsere veldig mye det er prosessen og ikke det ferdige produktet som er viktig. Vi har barn som er veldig glad i å lage ting, og noen som ikke er det. Barna blir oppfordret til å lage noe, men det vil nok være de som lager veldig mye og de som lager bare litt. Det legges opp til at det barna produserer skal være noe de selv mestrer og som man kan se at barna selv har laget. Det blir ikke lagt opp til veldig mange aktiviteter, vi har fokus på ei rolig førjulstid uten stress. Der barna får oppleve mestringsglede og får et innblikk i noen vanlige juletradisjoner. 

 Formingsaktiviteter, og kanskje blir det julegaver.



Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna tar i bruk fantasi, kreativ tenking og skaper glede (R11 3.3)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar