torsdag 23. mai 2013

Kom!! Vi skal på skogen!

Kom!! Vi skal på skogen! ropes det fra et barn. Det er vår, (kanskje sommer?) og barn og voksne er klare for å gå på tur. På Barnas Hus går vi på tur hele året, men i det siste har det ikke vært lett å gå i skogen pga. mye rotten snø.

Tirsdag var alle tre avdelingene på tur i skogen. Barna lekte med kongler og kvister, andre hadde rollelek på en liten haug. Vi har aldri med leker i skogen, barna bruker det de finner i naturen og leker med det.

Rammeplan for barnehagen sier at gjennom arbeid med kropp, bevegelse og helse skal barnehagen bidra til at barna “får gode erfaringer med friluftsliv og uteliv til ulike årstider”.  (R11 3.2)


En av de voksne fant frem en pose som noen av barna puttet konglene i. Posen med konglene oppi ble tatt med i barnehagen. Mon tro hva vi kan gjøre med konglene?


Mot slutten av turen fant vi frem en kniv som barna fikk lov å spikke med. Det er viktig å lære seg å hvordan man spikker og hvilken retning kniven skal gå.
Gjennom arbeid med kropp, bevegelse og helse skal barnehagen bidra til at barna “skaffer seg gode erfaringer med varierte og allsidige bevegelser og utfordringer”.  (R11 3.2)


Noen av de yngste barna var kreative og fant slira til kniven og begynte å spikke med den. Det ser ut som teknikken stemmer, kanskje de observerte hvordan de store barna spikket?

Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna “tar i bruk fantasi, kreativ tenkning og skaperglede”.  (R11 3.3)

1 kommentar:

  1. Hei! Dette var et fint innlegg, og hyggelig lesing! Jeg mener det er svært viktig at barna får lære å bruke kniv tidlig. Det er supert at dere lærer dem det! Og så er det jo en skikkelig flott aktivitet i skogen!

    Jeg brukte et av bildene deres i et innlegg jeg skrev om nettopp barn og knivbruk. Jeg håper det er greit :) Innlegget er her: http://forøysund.net/2013/10/29/barn-bor-fa-bruke-kniv/

    Med vennlig hilsen Joakim Forøysund

    SvarSlett