torsdag 12. september 2013

Ut på tur aldri sur.

Tirsdag 10. september gikk Bjørnehiet og Trollhula på tur til Toftaker. Vi gikk på oppdagelsesferd og utforsket området. Naturen byr på mange muligheter. Den gir motoriske utfordringer, rom for rolle-lek og man kan finne de utroligste skatter. Vi lagde bål og stekte fiskekaker til lunsj. Det var noen slitne barn som kom tilbake til barnehagen etter en dag i skogen med mye aktivitet.

 Et hus bygges og TVen bæres inn.
Nå kan vi se på TV.
 Det var spennende å finne pinner som kunne brukes til å leke sloss og fekte med

Det ødelagte treet var kjempe fint å bruke til å balansere på.

Gjennom arbeid med kropp,bevegelse og helse skal barnehagen bidra til at barna videreutvikler sin kroppsbeherskelse, grovmotorikk og finmotorikk, rytme og motoriske følsomhet (R11 3.1 )

 På tur for å utforske området
To gode venner på tur.
Får vi fisk?

 Her så vi ei and langt utpå vannet, den drev å dukket etter mat. Spennende å se hvor langt vi kunne telle før den kom opp igjen. 



 Vi fant ei strand når vi gikk rundt og utforsket området. 

Se! En frosk.

 Barna syns det var spennende å studere og ta på frosken. Når vi hadde sett på den la vi den tilbake i søledammen og så at den hadde det bra før vi gikk videre. 


Uten mat og drikke duger helten ikke. 

Gjennom arbeid med natur, miljø og teknikk skal barnehagen bidra til at barna opplever naturen og undring over naturens mangfoldighet. (R11, 3.4)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar